Το καθημερινό περπάτημα κάνει απώλεια βάρους;

Το καθημερινό περπάτημα κάνει απώλεια βάρους;

Το περπάτημα είναι μια εξαιρετική μορφή άσκησης που μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους και να προσφέρει άλλα οφέλη για την υγεία. Ακόμα, σε σύγκριση με άλλες μορφές άσκησης, πολλοί άνθρωποι δεν βλέπουν το περπάτημα ως αποτελεσματικό ή αποδοτικό για την απώλεια βάρους. Αυτό το άρθρο εξηγεί εάν το περπάτημα για μια ώρα την ημέρα μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος.Η απλότητα του περπατήματος το καθιστά μια ελκυστική δραστηριότητα για πολλούς-ιδιαίτερα εκείνους που θέλουν να κάψουν επιπλέον θερμίδες.

Ο αριθμός των θερμίδων που καίτε το περπάτημα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, ειδικά το βάρος σας και την ταχύτητα περπατήματος. Αυτός ο πίνακας εκτιμά τον αριθμό των θερμίδων που καίγονται ανά ώρα με βάση τα ακόλουθα σωματικά βάρη και ταχύτητες περπατήματος για αναφορά, ένας μέσος ρυθμός περπατήματος είναι 3 mph (4.8 kph).

Ο αριθμός των θερμίδων που καίτε στο περπάτημα

1Όσο πιο γρήγορα περπατάτε και όσο περισσότερο ζυγίζετε, τόσο περισσότερες θερμίδες καταναλώνετε. Άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν τον αριθμό των θερμίδων που καίγονται περιλαμβάνουν το έδαφος, την εξωτερική/εσωτερική θερμοκρασία και την ηλικία και το φύλο σας . Ο αριθμός των θερμίδων που καίτε το περπάτημα εξαρτάται κυρίως από το βάρος σας και την ταχύτητα περπατήματος. Το περπάτημα πιο γρήγορα σας επιτρέπει να κάψετε περισσότερες θερμίδες ανά ώρα. Το περπάτημα 1 ώρα κάθε μέρα μπορεί να σας βοηθήσει να κάψετε θερμίδες και, με τη σειρά του, να χάσετε βάρος.

Σε μια μελέτη, 11 γυναίκες μέτριου βάρους έχασαν κατά μέσο όρο 17 λίβρες (7, 7 κιλά), ή το 10% του αρχικού σωματικού τους βάρους, μετά από 6 μήνες γρήγορου καθημερινού περπατήματος (3, 7 κιλά). Οι γυναίκες αύξησαν προοδευτικά τη διάρκεια του περπατήματος τους κατά τη διάρκεια των 6 μηνών για να φτάσουν το πολύ 1 ώρα την ημέρα, αλλά παρουσίασαν μικρή απώλεια βάρους μέχρι να περπατήσουν τουλάχιστον 30 λεπτά την ημέρα. Αυτό το αποτέλεσμα δείχνει ότι ο χρόνος που περνάει το περπάτημα μπορεί να συσχετιστεί με την απώλεια βάρους.

Μια άλλη μελέτη σημείωσε ότι οι γυναίκες με παχυσαρκία που περπατούσαν 3 ημέρες την εβδομάδα για 50-70 λεπτά έχασαν περίπου 6 λίβρες (2, 7 κιλά) σε διάστημα 12 εβδομάδων, σε σύγκριση με τις γυναίκες που δεν περπατούσαν (Πηγή 4). Σε συνδυασμό με τη διατροφή σας. Ενώ το ίδιο το περπάτημα μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος, είναι πολύ πιο αποτελεσματικό όταν συνδυάζεται με μια δίαιτα περιορισμένη σε θερμίδες.

Κόστος μείωσης θερμίδων με απώλεια βάρους

2Σε μια μελέτη 12 εβδομάδων, τα άτομα με παχυσαρκία περιόρισαν τις θερμίδες κατά 500-800 ημερησίως. Μια ομάδα περπάτησε 3 ώρες την εβδομάδα στα 3, 7 μίλια / ώρα (6 χλμ. / ώρα), ενώ η άλλη ομάδα δεν περπατούσε (Πηγή 5). Ενώ και οι δύο ομάδες έχασαν σημαντική ποσότητα σωματικού βάρους, εκείνοι στην ομάδα περπατήματος έχασαν περίπου 4 κιλά (1, 8 κιλά) περισσότερο, κατά μέσο όρο, από εκείνους που δεν περπατούσαν. Είναι ενδιαφέρον ότι η απώλεια βάρους μπορεί επίσης να επηρεαστεί από το αν περπατάτε συνεχώς ή σε μικρότερες εκρήξεις.

Σε μια μελέτη 24 εβδομάδων, οι γυναίκες με υπερβολικό βάρος ή παχυσαρκία περιόρισαν την πρόσληψη θερμίδων τους κατά 500-600 ημερησίως και είτε περπατούσαν ζωηρά για 50 λεπτά την ημέρα είτε έκαναν δύο περιόδους 25 λεπτών την ημέρα (Πηγή ). Εκείνοι που έκαναν τις δύο μικρότερες προπονήσεις την ημέρα έχασαν 3, 7 λίβρες (1, 7 κιλά) περισσότερο από εκείνους που έκαναν 50 λεπτά συνεχούς περπατήματος.

Περπατώντας 1 ώρα την ημέρα,

3Παρόλα αυτά, άλλες μελέτες δεν δείχνουν σημαντικές διαφορές στην απώλεια βάρους μεταξύ συνεχούς και διαλείπουσας βάδισης . Έτσι, θα πρέπει να επιλέξετε όποια ρουτίνα λειτουργεί καλύτερα για εσάς. Πολλαπλές μελέτες επιβεβαιώνουν ότι το περπάτημα προάγει την απώλεια βάρους, ειδικά όταν συνδυάζεται με δίαιτα χαμηλών θερμίδων. Πόσο βάρος μπορείτε να χάσετε περπατώντας 1 ώρα την ημέρα. Για να χάσετε βάρος, πρέπει να τρώτε με συνέπεια λιγότερες θερμίδες από ό, τι καταναλώνετε σε καθημερινή βάση.

Μπορείτε είτε να αυξήσετε τον αριθμό των θερμίδων που καίτε μέσω άσκησης όπως το περπάτημα, να μειώσετε τον αριθμό των θερμίδων που καταναλώνετε ή και τα δύο. Συχνά αναφέρεται ότι 1 λίβρα (0,45 κιλά) σωματικού βάρους ισοδυναμεί με 3.500 θερμίδες. Με βάση αυτή τη θεωρία, θα χρειαστεί να μειώσετε την πρόσληψη θερμίδων κατά 500 για 7 ημέρες για να χάσετε 1 λίβρα (0,45 κιλά) την εβδομάδα. Αν και ο κανόνας αυτός αποτυγχάνει να λαμβάνονται υπόψη τα άτομα με χαμηλότερα τα ποσοστά σωματικού λίπους, καθώς και η μείωση των θερμίδων δαπάνες που έρχεται με την απώλεια βάρους, ένα έλλειμμα θερμίδων από 500 θερμίδες ανά ημέρα είναι κατάλληλη για τους περισσότερους ανθρώπους που θέλουν να χάσουν βάρος .

Μέρος αυτού του ελλείμματος μπορεί να επιτευχθεί με το περπάτημα 1 ώρα την ημέρα, ενώ μπορείτε επίσης να μειώσετε σταδιακά τον αριθμό των θερμίδων που καταναλώνετε. Ανάλογα με την πρόσληψη θερμίδων σας, ένα έλλειμμα 500 θερμίδων την ημέρα μπορεί να οδηγήσει σε 0, 5-2 λίβρες 0, 2–0, 9 κιλά) απώλειας βάρους την εβδομάδα . Ένα έλλειμμα 500 θερμίδων ανά ημέρα είναι αρκετό για τους περισσότερους ανθρώπους που επιθυμούν να χάσουν βάρος. Μπορείτε να κάψετε μερικές από αυτές τις θερμίδες περπατώντας μια ώρα την ημέρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *