Ο αντίκτυπος της γιόγκα στην υγεία

Ο αντίκτυπος της γιόγκα στην υγεία

Η εξάσκηση ξεπερνά κατά πολύ την εκτέλεση ασκήσεων που βασίζονται σε κλασικές στάσεις που ονομάζονται asanas. Τα αποτελέσματα της γιόγκα περιλαμβάνουν όχι μόνο την αύξηση της δύναμης, την ευελιξία, την ισορροπία και το βάρος, αλλά και τη μείωση του στρες, του άγχους και των καταθλιπτικών σκέψεων.

Θεραπεύοντας το σώμα και προωθώντας την προσοχή, η γιόγκα μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης σοβαρών ασθενειών και βελτιώνει τη συνολική ποιότητα ζωής και είναι κατάλληλη για όλους σχεδόν!

Τι είναι η γιόγκα;

Η γιόγκα είναι μια αρχαία πρακτική που πήρε το όνομά της από τη σανσκριτική λέξη ” yuji “. Σημαίνει ένωση, αλλά και έναν ζυγό. Ένα από τα πολλά στοιχεία της γιόγκα είναι σωματικές και αναπνευστικές ασκήσεις που έχουν σχεδιαστεί για να εστιάσουν την προσοχή σας στο σώμα και να αποσπάσουν τις σκέψεις σας από την καθημερινή ζωή.

Αυτές οι ασκήσεις βασίζονται στη λήψη asanas – στάσεις που απαιτούν σωστή ευθυγράμμιση του σώματος και μυϊκή ένταση, καθώς και τον σωστό τρόπο εισπνοής και εκπνοής.

Ενώ οι asanas είναι κατά κύριο λόγο ευεργετικές για το σώμα, ο νους ωφελείται επίσης από την τακτική άσκηση τους. Οι επιδράσεις της γιόγκα στην υγεία έχουν μελετηθεί εκτενώς από τη σύγχρονη ιατρική και τα στοιχεία των ευεργετικών επιδράσεων της γιόγκα στο σώμα συνεχίζουν να αυξάνονται.

Το HIIT είναι μια προπόνηση που αποτελείται από τα λεγόμενα διαστήματα, δηλαδή διαδοχικές μικρές περιόδους πολύ έντονης προσπάθειας και λιγότερο έντονης δραστηριότητας ή ανάπαυσης. Εκτιμάται τόσο από αθλητές όσο και από άτομα που παίζουν σπορ για διασκέδαση.

Δείτε τι μπορείτε να κερδίσετε επιλέγοντας προπόνηση διαστήματος υψηλής έντασης, δείτε τις διαφάνειες σύροντας προς τα δεξιά, πατήστε το βέλος ή το κουμπί γίνεται χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε είδος αντοχής ή άσκησης δύναμης (τρέξιμο, ποδηλασία, σχοινάκι), καταλήψεις, ώθηση- ups, κ.λπ.).

Εφέ γιόγκα – επιδράσεις στο σώμα και στο μυαλό

Η άσκηση της γιόγκα έχει σημαντικό αντίκτυπο στην κατάσταση του σώματος και του νου, χάρη στην οποία σας επιτρέπει να βελτιώσετε μακροπρόθεσμα την ποιότητα ζωής.

Τα ευεργετικά αποτελέσματα της γιόγκα στο σώμα περιλαμβάνουν:

  • Βελτίωση της σωματικής δύναμης – η γιόγκα ενισχύει τους μυς, ενισχύει τη δύναμη και την αντοχή και σας βοηθά να χάσετε σωματικό λίπος. Λειτουργεί ιδιαίτερα καλά σε συνδυασμό με παραδοσιακές ασκήσεις που προγραμματίζονται σε άλλες ημέρες της εβδομάδας από τη γιόγκα.
  • Αυξήστε την ευελιξία και την ισορροπία – Με μια ποικιλία asanas, μπορείτε να αυξήσετε το εύρος κίνησης και την ισορροπία σας με καλύτερα αποτελέσματα από ό, τι με άλλες μορφές κίνησης. Η βελτίωση παρέχεται ήδη από μια πρακτική που διαρκεί 15-30 λεπτά την ημέρα.
  • Βελτίωση αναπνοής – Τα περισσότερα συστήματα γιόγκα περιλαμβάνουν αναπνευστικές ασκήσεις, οι οποίες συμβάλλουν στην αύξηση της ζωτικής ικανότητας των πνευμόνων και βελτιώνουν τη λειτουργία τους σε άτομα με ήπιο έως μέτριο άσθμα.
  • Ανακούφιση του χρόνιου πόνου – έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τον πόνο και βελτιώνει τη δύναμη. στην περίπτωση συνδρόμου καρπιαίου σωλήνα ή οστεοαρθρίτιδας του γόνατος.
  • Βελτίωση της κατάστασης της σπονδυλικής στήλης – οι θέσεις γιόγκα ενισχύουν τους μυς του κορμού, που ανακουφίζει τη σπονδυλική στήλη και μειώνει τον πόνο. Μερικές ασάνες βοηθούν ακόμη και στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της σκολίωσης.
  • Βελτίωση του ύπνου – Η πρακτική της γιόγκα αυξάνει την έκκριση της μελατονίνης, της ορμόνης του ύπνου. Αυτό όχι μόνο διευκολύνει τον ύπνο, αλλά σας επιτρέπει επίσης να επεκτείνετε τον ύπνο σας και να αυξήσετε την αίσθηση ανάπαυσης το πρωί, αλλά και βοηθά στην καταπολέμηση των διαταραχών του ύπνου.
  • Καρδιακή υποστήριξη – οι γιόγκα asanas επηρεάζουν διάφορους παράγοντες στην ανάπτυξη καρδιακών παθήσεων, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης της αρτηριακής πίεσης και του καρδιακού ρυθμού, η οποία είναι σημαντική ειδικά κατά τη διάρκεια μεγαλύτερης προπόνησης. Σε συνδυασμό με μια υγιεινή διατροφή και μείωση του στρες, σας επιτρέπει να μειώσετε σημαντικά τη συγκέντρωση της «κακής» LDL χοληστερόλης στο αίμα, μειώνοντας τον κίνδυνο στεφανιαίας νόσου.
  • Υποστήριξη της θεραπείας των προβλημάτων υγείας – ορισμένα αντικείμενα έχουν ευεργετική επίδραση σε συγκεκριμένες ασθένειες που σχετίζονται όχι μόνο με το μυοσκελετικό σύστημα, αλλά και με το πεπτικό ή ορμονικό σύστημα.

Προτείνουμε δημοφιλείς θέσεις γιόγκα που ονομάζονται asanas, οι οποίες είναι χρήσιμες σε διάφορες ασθένειες και ασθένειες. Δείτε τι βοηθούν και πώς να τα κάνετε!

  • Πρόβλημα γιόγκα – 15 πόζες θεραπείας
  • Πλαϊνή σανίδα – Vasisthasana
  • Lotus Pose – Padmasana
  • Cobra πόζα – Bhujangasana
  • Δείτε τη συλλογή (16 φωτογραφίες)
  • Bow Pose – Dhanurasana

Τα αποτελέσματα της γιόγκα στην ψυχή περιλαμβάνουν αποτελέσματα όπως

Ηρεμήστε το μυαλό, μειώστε το άγχος και χαλαρώστε – η γιόγκα σας επιτρέπει να μειώσετε το επίπεδο της κορτιζόλης, της κύριας ορμόνης του στρες, καθώς και να μειώσετε το αντιληπτό άγχος, την κόπωση και την καταθλιπτική διάθεση. Χάρη σε αυτό, βελτιώνει την ψυχική κατάσταση και την ποιότητα ζωής των επαγγελματιών. Τέτοια αποτελέσματα μπορούν να επιτευχθούν μετά από 2-3 μήνες τακτικής άσκησης.

Μείωση της νεύρωσης – η γιόγκα βοηθά ακόμη και τα άτομα με διαταραχή μετατραυματικού στρες και τα ευεργετικά της αποτελέσματα γίνονται αισθητά μετά από μόλις 10 εβδομάδες. Αυτό πιθανότατα σχετίζεται με την ανάγκη εξάσκησης της προσοχής και της εστίασης στο παρόν, το οποίο σας επιτρέπει να αποσπάσετε τις σκέψεις σας από τραυματικά γεγονότα.

Υποστήριξη της καταπολέμησης της κατάθλιψης – ορισμένες μελέτες δείχνουν την αντικαταθλιπτική επίδραση της γιόγκα σε άτομα με αυτήν την ασθένεια, τόσο σε συνδυασμό με φαρμακοθεραπεία όσο και ψυχοθεραπεία, και όταν ασκούνται μόνοι τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *