Πράγματα που κανείς δεν σας λέει για το σεξ όταν γερνάτε

Πράγματα που κανείς δεν σας λέει για το σεξ όταν γερνάτε

Φυσικά, θα έχετε ακούσει για την πτώση της λίμπιντο και την κολπική ξηρότητα που μπορεί να είναι ισχυροί απορροφητές κραδασμών του σεξ με την ηλικία. Αλλά δεν είναι όλα αρνητικά. Ενώ η αλλαγή είναι αναπόφευκτη, οι ειδικοί συμφωνούν ότι με τη γήρανση το σεξ βελτιώνεται. Εδώ είναι τι πρέπει να ξέρετε για να περιηγηθείτε στη θάλασσα των αλλαγών φύλου με την ηλικία.

Το σεξ είναι πιο ικανοποιητικό

Το σεξ είναι πιο ικανοποιητικόΣύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο American Journal of Medicine, τα δύο τρίτα των γυναικών άνω των 50 ετών είναι ικανοποιημένα με τη σεξουαλική τους ζωή, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων γυναικών “agee”. Ακόμα καλύτερα, το 67% των γυναικών άνω των 50 ετών λένε ότι έχουν οργασμούς “τις περισσότερες φορές” ή “πάντα” κατά τη διάρκεια του σεξ. Αποτελέσματα που οδήγησαν τους ερευνητές του Πανεπιστημίου του Σαν Ντιέγκο στην Καλιφόρνια, στο συμπέρασμα ότι το σεξ βελτιώνεται πραγματικά με την ηλικία. “Όχι μόνο οι ηλικιωμένες γυναίκες στη μελέτη αυτή είναι οι πιο ικανοποιημένες συνολικά, αλλά τα ποσοστά ικανοποίησης υπερβαίνουν εκείνα των νεότερων γυναικών”, δήλωσε ο συν-συγγραφέας της μελέτης Susan Trompeter.

Η εμπειρία είναι πολύ μακριά όταν πρόκειται για μια καλύτερη σεξουαλική ζωή και αυτό είναι το μεγάλο πλεονέκτημα των γυναικών στα 40 τους και άνω, λέει ο Lauren Streicher, γυναικολόγος στο Σικάγο.”Όλοι έχουν αυτή την ιδέα ότι το σεξ είναι καλύτερο όταν βρίσκεστε στην κορυφή της νεολαίας σας στα 20. Αλλά απλά δεν είναι αλήθεια.””Όταν είσαι νέος και κάνεις σεξ με 20χρονους, είναι σαφές ότι αντιμετωπίζεις παιδιά που είναι ακόμα άπειροι και αγνοούν όλη αυτή την εμπειρία και τη γνώση που συνδέεται επίσης με τη σεξουαλική ευχαρίστηση και τη γνώση του συντρόφου. Αργότερα στη ζωή, όλοι θα γίνουν πιο έμπειροι.”

Σήμερα υπάρχει μια κοινωνική πίεση που ωθεί τα 50χρονα να είναι τα νέα 30χρονα! Οι προσδοκίες της κοινωνίας θέλουν τη γυναίκα να δείχνει νεότερη και νεότερη γενέθλια μετά τα γενέθλια. Φυσικά αυτό είναι απίθανο και ασκεί μεγάλη πίεση στη ζωή μας, λέει ο Streicher. “Αυτή η πίεση καθιστά πιο δύσκολο να αφήσουμε τη φυσικότητα κατά τη διάρκεια του σεξ.”Πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε τις προσδοκίες μας για το τι πρέπει να μοιάζει το σώμα μας, ώστε να μπορέσουμε να βοηθήσουμε να κάνουμε τη σεξουαλική επαφή πιο “ζεστή” και να αφήσουμε τον εαυτό μας να φύγει.

Χρόνια σεξ με το ίδιο άτομο; Πώς να έχετε έναν συνεργάτη στην ευτυχία

Χρόνια σεξ με το ίδιο άτομο; Πώς να έχετε έναν συνεργάτη στην ευτυχίαStephanie McClellan, Γυναικολόγος από το Newport Beach, CA. δηλώνει ότι” αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες που έχουν εκτεθεί στο ίδιο σπέρμα σε τακτική βάση έχουν στην πραγματικότητα χαμηλότερα επίπεδα κατάθλιψης και υψηλότερα επίπεδα χαράς και ευτυχίας”, λέει ο McClellan. Το σπέρμα περιέχει ωκυτοκίνη και σεροτονίνη – δύο ορμόνες που κάνουν “να αισθάνονται καλά” ένα πραγματικό “ιερό χέρι” για την υγεία της ψυχής μας.

Τα επίπεδα οιστρογόνων πέφτουν φυσικά με την ηλικία. Αυτό δεν επηρεάζει μόνο τη σεξουαλική επιθυμία και την κολπική υγρασία, αλλά επίσης αποδυναμώνει τον τόνο των μυών του πυελικού εδάφους, μειώνοντας τη σεξουαλική αίσθηση, λέει ο Karly Treacy, δάσκαλος γιόγκα που ειδικεύεται στην υγεία του πυελικού εδάφους. Μετάφραση: θα δυσκολευτείτε να έχετε οργασμό. Αλλά πριν αρχίσετε να κάνετε τις περίφημες ασκήσεις Kegel, ακούστε προσεκτικά: πιθανότατα έχετε ρυθμίσει τα πράγματα με λάθος τρόπο. Υπάρχουν πολλές θέσεις γιόγκα που μπορούν να ανυψώσουν τους πυελικούς μύες.

Σύμφωνα με το Εθνικό Ίδρυμα Ύπνου, ο επιπολασμός των διαταραχών του ύπνου τείνει να αυξάνεται με την ηλικία. Και δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η κόπωση είναι ένας μεγάλος δολοφόνος της λίμπιντο, λέει ο Steven A.Rabin, γυναικολόγος στο Λος Άντζελες. Κατασκευάστε για τον εαυτό σας ένα” πρόγραμμα ύπνου ” σύμφωνο με τις ανάγκες σας και εκθέστε τον εαυτό σας στο φυσικό φως κατά τη διάρκεια της ημέρας. Κοινοτοπία; Όχι, είναι 2 απλές συμβουλές που μπορούν να αυξήσουν τη λίμπιντο.

Τα “Quickies” μπορεί να μην είναι τόσο διασκεδαστικά όσο ήταν

Τα Quickies μπορεί να μην είναι τόσο διασκεδαστικά όσο ήτανΛυπημένος, αλλά αλήθεια: αυτές οι σούπερ γρήγορες σεξουαλικές συναντήσεις μπορούν να χάσουν την έκκλησή τους επειδή με τις γυναίκες άνω της ηλικίας χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να διεγερθούν, να λιπαίνονται και υπάρχει ανάγκη για περισσότερη χαλάρωση για να απολαύσετε πραγματικά το σεξ, λέει ο Rabin. “Όταν ο συνεργάτης καταλάβει αυτό, θα είναι δυνατό να ρυθμίσετε το χρόνο μαζί και να δώσετε στην ατμόσφαιρα την ευκαιρία να ζεσταθεί.” Μπορεί να χρειαστείτε τη βοήθεια του γιατρού σας.

Συχνά οι αλλαγές και οι δυσκολίες που περνάει η σεξουαλική σας ζωή προκαλούνται από ιατρικές καταστάσεις που μπορούν να αντιμετωπιστούν εύκολα (η κολπική ξηρότητα είναι μία από τις πιο συνηθισμένες περιπτώσεις). Γι ‘ αυτό είναι σημαντικό να μιλήσετε με το γιατρό σας ειλικρινά, λέει ο Streicher. “Υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι με τους οποίους ο γιατρός σας μπορεί να σας βοηθήσει να έχετε πιο ευχάριστο σεξ, αλλά οι έμπιστοι γιατροί σας πρέπει να γνωρίζουν τι συμβαίνει σε σας για να σας βοηθήσουν να λύσετε προβλήματα.”Δεν ταμπού, τότε. Κάποιος δεν πρέπει να ντρέπεται να μιλήσει για πόνο κατά τη διάρκεια της συνουσίας, παρόλο που μπορεί να φαίνεται ενοχλητικό, ενώ είναι ένα κοινό και εύκολο στην επίλυση πρόβλημα!

Μπορείτε να πάρετε περισσότερη δράση σεξουαλική δραστηριότητα από ό, τι στο παρελθόν. Έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό ατομικές διαφορές αποκάλυψε ότι οι γυναίκες μεταξύ των ηλικιών 30 και 40 είναι σημαντικά πιο αισθησιακές από τις νεότερες γυναίκες. Στην πραγματικότητα, οι γυναίκες ηλικίας άνω των 30 ετών ανέφεραν ότι έχουν περισσότερες σεξουαλικές φαντασιώσεις από τις γυναίκες ηλικίας μεταξύ 18 και 26 ετών, αλλά δήλωσαν επίσης ότι έχουν περισσότερη σεξουαλική επιθυμία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *