Πώς να φροντίσετε τα μάτια

Πώς να φροντίσετε τα μάτια

Τα μάτια είναι τέλεια κατάλληλα για να εκτελέσουν αυτή τη λειτουργία. Ωστόσο, παίρνουμε αυτό η πιο σημαντική από τις πέντε πρωταρχικές αισθήσεις σε ένα ανθρώπινο ον είναι η αίσθηση της όρασης ή της όρασης. το δώρο της όρασης ως δεδομένο και δεν λαμβάνουμε την κατάλληλη φροντίδα για την υγεία του. Αυτό οδηγεί σε επιπλοκές και βλάβη στα νεύρα στα μάτια. Φακοί και γυαλιά χρειάζονται σε τέτοιες περιπτώσεις για να διορθώσουν την όραση.

Ωστόσο, με την κατάλληλη φροντίδα, οι άνθρωποι μπορούν να εξασφαλίσουν ότι τα μάτια τους αποδίδουν καλά καθ ‘ όλη τη διάρκεια της ζωής τους. Οι παρακάτω συμβουλές λειτουργούν ως γενική κατευθυντήρια γραμμή για το πώς να κρατάτε τα μάτια σας και την όρασή σας σε παρθένα κατάσταση. Μάθετε το οικογενειακό ιστορικό σας.

Διατηρήστε ένα κανονικό σωματικό βάρος

1Ορισμένες συνθήκες ματιών μεταφέρονται μέσω των γονιδίων των απογόνων. Αυτό σημαίνει ότι τα μάτια σας μπορεί να είναι προδιάθετα σε ορισμένες βλάβες λόγω κληρονομικού χαρακτηριστικού που υπάρχει στα γονίδιά σας. Εάν συμβαίνει αυτό, προσπαθήστε να λάβετε προφυλάξεις για να αποφύγετε τη διαταραχή που έχετε προδιάθεση. Συνθήκες όπως το γλαύκωμα και ο διαβήτης μπορούν επίσης να μεταφερθούν από τους γονείς στα παιδιά και αυτές μπορούν επίσης να επηρεάσουν την υγεία των ματιών ενός ατόμου.

Αποφύγετε Την Παχυσαρκία. Μπορεί να έρθει ως σοκ για σας, αλλά οι υπέρβαροι άνθρωποι είναι πιο επιρρεπείς σε βλάβη στα μάτια από εκείνους που διατηρούν ένα φυσιολογικό σωματικό βάρος. Μπορεί να μην αισθάνεστε καμία ζημιά, αλλά τα υποκείμενα προβλήματα είναι σίγουρα περικοπή για τα μάτια σας εάν είστε παχύσαρκοι. Οι καρδιαγγειακές παθήσεις είναι συχνές στους παχύσαρκους ανθρώπους και τα αιμοφόρα αγγεία στο μάτι μπορεί να υποστούν βλάβη ως αποτέλεσμα αυτού. Καταρράκτης, ασθένεια των ματιών του θυρεοειδούς και πολλές άλλες παρόμοιες καταστάσεις μπορεί να προκληθούν στο μάτι αν δεν διατηρήσετε το ιδανικό σωματικό σας βάρος.

Ακολουθήστε μια σωστή διατροφή Οι βιταμίνες που προέρχονται από τα τρόφιμα είναι απαραίτητες για να κρατήσουν τα μάτια σας να λειτουργούν τέλεια. Η λουτεΐνη είναι ένα τέτοιο ορυκτό που υπάρχει σε μερικά πράσινα, φυλλώδη λαχανικά, το οποίο βοηθά το μάτι να παραμείνει σε φόρμα και καθυστερεί την εμφάνιση καταρράκτη και άλλων οραματικών συνθηκών.

Βελτίωση του οράματός σας

2Ορισμένα λιπαρά ψάρια είναι μια εξαιρετική πηγή της Ένωσης ωμέγα-3. Αυτή η ένωση είναι επίσης αρκετά ευεργετική για τα μάτια και βοηθά στη διατήρηση τους υγρό και την πρόληψη ξηροφθαλμία. Τέλος, η διατροφή σας πρέπει να ενσωματώσει περιορισμένες ποσότητες ψευδαργύρου επίσης. Αυτό το στοιχείο είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση και τη βελτίωση του οράματός σας. Τα γαλακτοκομικά προϊόντα όπως το τυρί, το paneer και το γιαούρτι αποτελούν καλή πηγή ψευδαργύρου. Μπορεί επίσης να βρεθεί σε άφθονες ποσότητες στα αυγά. Τακτική άσκηση και σωματική δραστηριότητα.

Οι τακτικές ασκήσεις είναι απαραίτητες για τη διατήρηση ενός υγιούς σώματος, αλλά το ίδιο είναι επίσης ευεργετικό για την υγεία των ματιών. Οι σωματικές δραστηριότητες προάγουν την καλύτερη ροή του αίματος και ρυθμίζουν την καρδιά. Αυτό με τη σειρά του μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιο-αγγειακών διαταραχών και ακόμη και διαβήτη. Η έρευνα έχει επίσης αποδείξει ότι οι τακτικές ασκήσεις μειώνουν σοβαρά τον κίνδυνο εμφάνισης γλαυκώματος. Έτσι, αν θέλετε να κρατήσετε τα μάτια σας υγιή, Μην παραλείψετε τις ασκήσεις καρδιο.

Υγεία της όρασης

3Δραστηριότητες όπως τζόκινγκ και ποδηλασία θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε την υγεία των ματιών σας φαγούρα τα τσιγάρα:
Πιστεύετε ότι το φωτισμό του τσιγάρου σας βλάπτει μόνο τους πνεύμονες και την καρδιά σας; Ξανασκέψου το. Μελέτες έχουν αποκαλύψει ότι το κάπνισμα βλάπτει σοβαρά την υγεία των ματιών επίσης. Στην πραγματικότητα, με κάθε ρουφηξιά καπνού που παίρνετε, πλησιάζετε στην ανάπτυξη της AMD και του καταρράκτη.

Η έρευνα αποκάλυψε επίσης ότι οι άνθρωποι που καπνίζουν τακτικά είναι τουλάχιστον τέσσερις φορές πιο πιθανό να αναπτύξουν καταρράκτη σε σύγκριση με εκείνους που δεν καπνίζουν. Ωστόσο, μόνο το 15% περίπου των καπνιστών πιστεύει ότι η συνήθεια τους έχει οποιαδήποτε επίδραση στην υγεία της όρασης τους. Ενώ μερικές μελέτες έχουν αποκαλύψει ότι η περιορισμένη πρόσληψη αλκοόλ μπορεί να έχει τα οφέλη της, η κατάχρηση του ίδιου μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην υγεία σας.

Στην πραγματικότητα, η κατανάλωση υπερβολικού αλκοόλ μπορεί ακόμη και να οδηγήσει σε ολική όραση. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που κάνουν κατάχρηση αλκοόλ είναι πιο επιρρεπείς σε μια κατάσταση γνωστή ως οπτική ατροφία. Σε αυτή την κατάσταση, οι νευρικές απολήξεις που σχετίζονται με τα μάτια καταστρέφονται, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε κακή όραση ή ολική απώλεια της όρασης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *