Φροντίζοντας την καρδιά μας

Φροντίζοντας την καρδιά μας

Όταν σκέφτεστε καρδιακές παθήσεις, πιθανότατα σκέφτεστε καρδιακές προσβολές ή εγκεφαλικά επεισόδια. Αλλά η φλεβική ανεπάρκεια και η περιφερική αρτηριακή νόσο μπορεί επίσης να σχετίζονται. “Στατιστικά μιλώντας”, δήλωσε η Barbara Karenko, D.O., επεμβατική καρδιολόγος με το Metro Health University of Michigan Health, “για κάθε δύο άτομα που βλέπουμε που έχουν φλεβική ανεπάρκεια, κάποιος έχει καρδιακές παθήσεις.”Η γενετική μπορεί να διαδραματίσει κάποιο ρόλο στις καρδιακές παθήσεις, όμως πολλοί παράγοντες δεν είναι γενετικοί.

Θα μπορούσατε να μειώσετε τον κίνδυνο να έχετε ένα καρδιακό συμβάν, ακούγοντας αυτά τα λόγια σοφίας από τους ειδικούς. Γνωρίστε και αναλάβετε τον έλεγχο-τους αριθμούς υγείας σας. “Σε κάθε δεδομένη στιγμή, οι γυναίκες πρέπει να γνωρίζουν την αρτηριακή τους πίεση, τη χοληστερόλη νηστεία και τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα δήλωσε ο Μπουμά.

Αγκαλιάστε την καλή διατροφή

1Κάνε τον εαυτό σου προτεραιότητα. Νομίζω ότι το Νο 1 πράγμα που μπορούν να κάνουν οι γυναίκες για να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου ή εγκεφαλικού επεισοδίου είναι να βεβαιωθούν ότι παίρνουν χρόνο για τον εαυτό τους  δήλωσε ο Δρ Karenko. Οι γυναίκες τείνουν να είναι οι φροντιστές όλων στην οικογένειά τους και δεν δίνουν την ίδια προτεραιότητα στην υγεία τους. Κουνήσου. Συνιστούμε 30 λεπτά την ημέρα δήλωσε ο Μπουμά. Δεν χρειάζεται να είναι όλα με τη μία. “Γνωρίζουμε από την έρευνα ότι μπορείτε να χωρίσετε τη σωματική δραστηριότητα σε τρία τμήματα 10 λεπτών ή δύο τμήματα 15 λεπτών και θα έχει την ίδια καρδιαγγειακή επίδραση.

Αγκαλιάστε την καλή διατροφή. Τι σημαίνει υγιεινή διατροφή από την άποψη της γυναικείας υγείας της καρδιάς. Πρόκειται για τον έλεγχο των ετικετών σας  δήλωσε ο Karenko. Αποφύγετε πάρα πολύ ζάχαρη, νάτριο, λίπος και εξευγενισμένους υδατάνθρακες. Ξεκινήστε το γεύμα σας με μια μεγάλη σαλάτα. “Στη συνέχεια, το 50 τοις εκατό της πλάκας σας θα πρέπει να είναι ένα λαχανικό στον ατμό.

Σταματήστε το κάπνισμα. Περίπου 1 στους 5 θανάτους από καρδιακές παθήσεις σχετίζονται άμεσα με το κάπνισμα, πράγμα που σημαίνει ότι κάθε ρουφηξιά σας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στις καρδιακές παθήσεις. Συνήγορος για την έρευνα με βάση τις γυναίκες. “Πολλές από τις πρώτες καρδιαγγειακές έρευνες έγιναν στους άνδρες”, εξήγησε ο Μπουμά. Εργαζόμαστε σκληρά για να βεβαιωθούμε ότι υπάρχει ισότητα στην έρευνα.

Είναι σημαντικό να κάνετε τακτικές εξετάσεις και να κατανοείτε τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων

2Πολλοί άνθρωποι σκέφτονται τις καρδιακές παθήσεις ως πρόβλημα για τους άνδρες, αλλά είναι μια κύρια αιτία θανάτου για τις γυναίκες παγκοσμίως. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (που), οι καρδιακές παθήσεις και το εγκεφαλικό επεισόδιο ήταν οι δύο πρώτες αιτίες θανάτου μεταξύ των γυναικών συνολικά το 2012, αν και η κύρια αιτία θανάτου σε κορίτσια και γυναίκες ηλικίας 15-44 ετών ήταν το HIV/AIDS. Στις ΗΠΑ, οι καρδιακές παθήσεις ήταν επίσης η νούμερο ένα αιτία θανάτου για τις γυναίκες το 2017, αντιπροσωπεύοντας περίπου έναν στους πέντε από όλους τους θανάτους των γυναικών.

Συγκριτικά, ο καρκίνος του μαστού προκάλεσε μόνο έναν στους 38 θανάτους μεταξύ των γυναικών στις ΗΠΑ. Σχεδόν τα δύο τρίτα των γυναικών που πέθαναν ξαφνικά από στεφανιαία νόσο δεν είχαν συμπτώματα καρδιακού προβλήματος πριν πεθάνουν. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να λαμβάνετε τακτικούς ελέγχους και να κατανοείτε τον κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις .

Οι καρδιακές παθήσεις είναι ένας τύπος καρδιαγγειακής νόσου (CVD). Αυτό σημαίνει ότι επηρεάζει την καρδιά και τα αιμοφόρα αγγεία σας. Υπάρχουν διάφοροι τύποι καρδιακών παθήσεων. Το πιο συνηθισμένο στις ΗΠΑ είναι η στεφανιαία νόσο (CAD) ή η στεφανιαία νόσο (CHD). Επηρεάζει τα αιμοφόρα αγγεία που τροφοδοτούν τον καρδιακό μυ και συνηθέστερα συνδέεται με καρδιακές προσβολές. Ένας άλλος τύπος είναι η εγκεφαλοαγγειακή νόσο, η οποία επηρεάζει τα αιμοφόρα αγγεία που τροφοδοτούν τον εγκέφαλο.

Αίμα στην καρδιά σας

3Αυτός ο τύπος συσχετίζεται συχνότερα με εγκεφαλικά επεισόδια. CAD ή CHD συμβαίνουν όταν σκληρά μπαλώματα, που ονομάζονται πλάκες, συσσωρεύονται στα αιμοφόρα αγγεία που παρέχουν αίμα στην καρδιά. Η πλάκα αποτελείται από χοληστερόλη, μια ουσία που μοιάζει με λίπος που βρίσκεται στο αίμα. Η συσσώρευση πλάκας προκαλεί τις αρτηρίες (αιμοφόρα αγγεία που οδηγούν στην καρδιά) να στενεύουν και να γίνονται λιγότερο ευέλικτες. Αυτή η διαδικασία ονομάζεται αθηροσκλήρωση.

Μια καρδιακή προσβολή συμβαίνει όταν μια πλάκα σπάει ελεύθερη από το τοίχωμα ενός αιμοφόρου αγγείου και σχηματίζει έναν θρόμβο που εμποδίζει μια αρτηρία που τροφοδοτεί αίμα στην καρδιά σας. Λόγω αυτού του μπλοκαρίσματος, το πλούσιο σε οξυγόνο αίμα που χρειάζεται η καρδιά για άντληση δεν μπορεί να φτάσει σε αυτό. Ως αποτέλεσμα, μέρος του καρδιακού μυός μπορεί να τραυματιστεί ή να πεθάνει.

Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι οι στατίνες, ένας τύπος φαρμάκου που μειώνει τη χοληστερόλη, μπορεί να μειώσουν την ποσότητα πλάκας στα αιμοφόρα αγγεία των ανθρώπων που ζουν με τον ιό HIV. Έτσι, οι στατίνες μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων σε άτομα που ζουν με HIV. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στην ενότητα “μείωση του κινδύνου για καρδιακές παθήσεις” παρακάτω.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *