Πώς μπορείτε να φροντίσετε τα μάτια σας;

Πώς μπορείτε να φροντίσετε τα μάτια σας;

Πώς μπορείτε να ελέγξετε μόνοι σας το όραμα του σπιτιού; Πόσο συχνά πρέπει να γίνει; Θα βρείτε απαντήσεις σε αυτές και άλλες ερωτήσεις στο άρθρο. Τα όργανα όρασης μπορούν να θεωρηθούν εντελώς με την απλή επίσκεψη σε έναν οφθαλμίατρο. Ωστόσο, ορισμένες πληροφορίες σχετικά με τις οφθαλμικές παθήσεις και τα συμπτώματα της οπτικής οξύτητας μπορούν να ληφθούν στο σπίτι.

Για αυτό, έχουν δημιουργηθεί διάφορες μέθοδοι δοκιμών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν χωρίς να αφήσετε τον υπολογιστή σας. Εάν τα αποτελέσματα της επιθεώρησης των ματιών ήταν κακά, θα πρέπει να πάτε αμέσως στον οφθαλμίατρο για εξέταση. Μάθετε παρακάτω, πώς να ελέγξετε το όραμά σας στο σπίτι.

Οξύτητα

Η οπτική οξύτητα είναι μια σχετική τιμή, μετρούμενη σε διοπτρίες ή κλάσματα μιας μονάδας. Τέτοια όραση λαμβάνεται ως μονάδα ή ένα ιδανικό όταν το μάτι χωρίζει άνετα δύο σημεία τα οποία είναι 1/60 βαθμό μακριά το ένα από το άλλο (ένα λεπτό τόξου).

Εάν το όραμα είναι ένα, τότε κατά 5 μέτρα, το μάτι μπορεί να διακρίνει σημεία που είναι 1,45 mm το ένα από το άλλο.

Πρέπει να δοκιμάσετε το όραμά σας;

Μερικοί άνθρωποι ξέρουν πώς να ελέγχουν το όραμά τους στο σπίτι. Πρέπει να το κάνεις αυτό; Αυτή η διαδικασία πρέπει να εκτελείται συστηματικά, αλλά ειδικά σε τέτοιες περιπτώσεις θα χρειαστεί:

  • Εάν σας φαίνεται ότι η εικόνα είναι λίγο παραμορφωμένη ή έχετε σταματήσει να αναγνωρίζετε τους φίλους σας;
  • Εάν τα αντικείμενα αλλάξουν το χρώμα τους ή εμφανίζονται ασυνήθιστοι κύκλοι μπροστά στα μάτια;
    Όταν λόγω εργασίας στον υπολογιστή, παρατεταμένη ανάγνωση ή παρακολούθηση τηλεόρασης, εμφανίζεται πονοκέφαλος;
  • Εάν, κατά την ανάγνωση, φέρετε το κείμενο πιο κοντά στα μάτια σας ή, αντίθετα, μετακινήστε το περισσότερο.
  • Τύποι όρασης

Πώς λοιπόν ελέγχετε το όραμά σας στο σπίτι; Πρώτον, ας δούμε ποια σημεία πρέπει να δοκιμαστούν, ποια σημεία πρέπει να δώσουν προσοχή. Στην πραγματικότητα, ακόμη και σε ένα υγιές άτομο, η όραση διαφόρων τύπων μπορεί να περάσει απαρατήρητη. Κατά κανόνα, αυτά περιλαμβάνουν:

Πόσο συχνά πρέπει η δοκιμή;
Συνεχίζουμε να υπολογίζουμε πώς να ελέγξουμε την όραση στο σπίτι. Πρέπει να το κάνετε ανεξάρτητα μόνο όταν υπάρχουν οδυνηρές αμφιβολίες. Αυτό θα σας βοηθήσει να απελευθερωθείτε από άχρηστες εμπειρίες.

Τα μωρά και οι έφηβοι είναι καλύτερο να πάνε σε έναν οφθαλμίατρο κάθε έξι μήνες και υγιείς ενήλικες μία φορά κάθε δύο χρόνια. Μετά από 45 χρόνια η διαδικασία αυτή πρέπει να γίνεται ετησίως.

Απαιτήσεις για επιθεώρηση στο σπίτι

Πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται πώς εξετάζονται τα μάτια τους στο σπίτι. Βασικά πρέπει να ακολουθήσετε αυτές τις απαιτήσεις:

  • Το αποτέλεσμα θα ήταν λάθος, επειδή το κλείσιμο του κλειστού ματιού είναι αδύνατο.
  • Η εκτύπωση εικόνων και πινάκων απαιτεί τη λήψη χαλιών σε χαρτί.
  • Το δωμάτιο πρέπει να είναι καλά φωτισμένο, αλλά το φως δεν πρέπει να παρεμβαίνει στη δοκιμή.
  • Είναι καλύτερα να εκτυπώσετε όλους τους πίνακες, επειδή η φωτεινότητα και η φωτεινότητα της εικόνας στον υπολογιστή μπορεί να διαφέρουν.
  • Δοκιμή οπτικής οξύτητας

Δεν ξέρετε πώς να ελέγξετε την οπτική σας οξύτητα στο σπίτι;

Συνεχίζουμε να κατανοούμε περαιτέρω αυτό το ζήτημα. Σίγουρα, έχετε μελετήσει όλους τους παραπάνω κανόνες. Πρέπει να καταλάβετε ότι στο σπίτι μπορείτε να δοκιμάσετε μόνο τους δείκτες της οπτικής οξύτητας http://trophos.gr/, που δεν είναι το μόνο χαρακτηριστικό του ματιού.

Η οπτική οξύτητα ονομάζεται δείκτης επαγρύπνησης των ματιών. Κριτήρια 1.0 (100%) είναι η τιμή της οπτικής οξύτητας. Οπτική οξύτητα σε κάτι περισσότερο από το συνηθισμένο, για παράδειγμα, 1,5 ή 1,1. Αλλά πολύ συχνά οι άνθρωποι έχουν οπτική οξύτητα κάτω από το στόχο – για παράδειγμα 0,4 ή 0,8.

Εδώ, στην πραγματικότητα, μπορείτε να προσδιορίσετε την απόσταση που ένα άτομο μπορεί να εξετάσει με σαφήνεια το θέμα. Έτσι, το άτομο με οπτική οξύτητα 0,4 μπορεί να διαβάσει την πινακίδα κυκλοφορίας του μηχανήματος από 16 μέτρα και το άτομο με οπτική οξύτητα 1,0 – από 40 μέτρα.

Ρυθμίστε την οπτική οξύτητα χρησιμοποιώντας ειδικούς πίνακες με οπτότυπο. Αλλά το πιο δημοφιλές τραπέζι είναι ο Golovin-shivtseva. Μπορεί να βρεθεί σε όλα τα γραφεία των οφθαλμιάτρων. Ένας τέτοιος πίνακας μπορεί να εκτυπωθεί και να χρησιμοποιηθεί στο σπίτι.

Είναι εύκολο να ελέγξετε την οικιακή όραση στον υπολογιστή. Ένα από τα σημαντικά σημεία της δοκιμής είναι η απόσταση μεταξύ των πινάκων ελέγχου και των οργάνων όρασης. Εάν κάνετε μια δοκιμή στην οθόνη της οθόνης, η απόσταση πρέπει να καθοριστεί χρησιμοποιώντας ειδικά προγράμματα.

Για να γίνει αυτό, πρέπει να καθορίσετε την απόσταση στην οποία θα γίνει η επαλήθευση και τις απαιτούμενες παραμέτρους του πίνακα. Το πρόγραμμα θα εμφανίσει το απαιτούμενο μέγεθος. Εάν θέλετε να εκτυπώσετε τη δοκιμή για τα μάτια, Κάντε το σε δύο ή τρία φύλλα του Α2.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *